Jan de Rooy Transporten Waalwijk BV

Jan de Rooy Transporten Waalwijk B.V. werd opgericht in 1968

Jan de Rooij was daarvoor al jaren actief als kolenhandelaar, maar zag zich door de opkomst van aardgas genoodzaakt een andere weg in te slaan.

Dit bleek later een goede keuze. Van één vrachtwagen en één opdrachtgever groeide zijn bedrijf uit tot een transportbedrijf met een grote nationale en internationale bekendheid. Met name in de jaren negentig groeide het bedrijf hard. Marcel (de zoon van Jan) deed in 1992 zijn intrede in de zaak en gaf een flinke impuls aan de uitbreiding van de opdrachtenportefeuille.

Hij nam het initiatief om een nieuw pand aan de Spuiweg in Waalwijk te laten bouwen. Op deze locatie waren volop mogelijkheden voor uitbreiding, wat in 2000 ook gerealiseerd werd. 

Vanaf 2001 zet Marcel de Rooij als directeur-eigenaar de groei en professionalisering verder door.

Met het huidige nieuwe warehouse ontwikkelde Jan de Rooy Transporten zich tot een complete logistieke dienstverlener onder een nieuwe naam: De Rooij Waalwijk.

 

 

B. de Rooij & Zn. B.V.

De geschiedenis van B. De Rooij & Zn BV gaat nog verder terug.

Dit bedrijf heeft haar oorsprong in 1938 en is ontstaan als bodedienst tussen Waalwijk en 's-Hertogenbosch.

Na de 2e wereldoorlog breidde Bas de Rooij zijn bode-activiteiten uit en wist in de jaren die volgden een gerenommeerde transportonderneming op te zetten. Zijn zonen Gerrit en Ad namen het bedrijf op een goed moment over en specialiseerden zich in het transport en de opslag van meubels.

In 1993 werd Gerrit de enige eigenaar.

Het feit dat er geen natuurlijke opvolger was, greep Jan de Rooy Transporten Waalwijk BV als kans aan om in 2005 het bedrijf over te nemen.

 
IMG_1862.JPG

De Rooij Waalwijk

In 2009 worden de bedrijven Jan de Rooy Transporten Waalwijk B.V. en B. de Rooij & Zn. fysiek samengevoegd en vindt de verhuizing plaats naar een nieuw pand aan de Van Harenstraat op het industrieterrein Haven VII in Waalwijk. Ze gaan samen onder de nieuwe naam De Rooij Waalwijk. De kernactiviteiten worden gesplitst in twee aparte B.V.'s; De Rooij Waalwijk Logistiek B.V. en De Rooij Waalwijk Transport B.V.

Als Haverhals Logistiek B.V. in het najaar van 2010  failliet gaat besluit De Rooij Waalwijk om het grootste deel van het wagenpark, de medewerkers en de klanten over te nemen. Een gewaagde stap in crisistijd, maar voor De Rooij Waalwijk zorgt het voor een nieuwe impuls en uitdaging om verder te groeien en zo een sterkere speler te worden in de logistieke branche.

 

 
Opslagruimte De Rooij Waalwijk Logistiek

De Rooij Waalwijk Logistiek

De economie staat verdere ontwikkelingen in de transport enorm in de weg. Marcel de Rooij ziet zich genoodzaakt om de transportactiviteiten af te stoten en zich te focussen op De Rooij Waalwijk Logistiek B.V., die ondanks de crisis gezonde ontwikkelingen doormaakt.

De Rooij Waalwijk Logistiek B.V. gaat intensieve samenwerking aan met sterke partners in transport. Zo is de organisatie in staat om haar klanten toch volledig van dienst zijn, voor zowel logistieke dienstverlening als ook voor het transport.